L’Àliga del Vendrell elabora un programa amb vuit propostes per gaudir de la Festa Major de Santa Anna

Àliga i Aligueta del Vendrell

Aquesta Festa Major de Santa Anna al Vendrell serà diferent per diferents motius. No es podran fer cercaviles ni actes multitudinaris a causa de la pandèmia del coronavirus. Així i tot el 26 i el 27 de juliol es faran una sèrie d’actes simbòlics a la vila. Recentment, per animar encara més la festa, l’Àliga del Vendrell ha preparat un programa amb vuit activitats pensades per a tots els públics.

La primera iniciativa serà un qüestionari aliguer amb preguntes sobre l’Àliga i l’Aligueta que es farà des del divendres 17 al divendres 24 de juliol. Mitjançant aquesta activitat, cada dia a les set de la tarda es publicarà una pregunta a les xarxes socials relacionada amb aquestes dues imatges.

El següent acte també serà virtual i tindrà lloc el dilluns 20 de juliol. A les vuit de la tarda es presentarà a les xarxes socials el cartell guanyador del 1r Concurs Infantil de Cartells “Festa Major de l’Àliga” que es va celebrar durant el confinament. Les guanyadores Anna Casellas i Lluna Tormo explicaran la seva obra.

Del dijous 23 al dimecres 29 de juliol tindrà lloc el Concurs de Balcons amb Motius Aliguers. Com bé diu el seu nom, es tracta d’una proposta que anima els vendrellencs i vendrellenques a guarnir els seus balcons amb decoracions inspirades en l’Àliga del Vendrell. L’objectiu de l’activitat és que “malgrat tot, la Festa Major llueixi com mai”, diu el programa. La millor decoració serà premiada amb un sopar per a dues persones al restaurant l’Enxaneta (podeu consultar les bases en el següent enllaç).

La quarta activitat es farà des del divendres 24 al dimarts 28 de juliol. En les hores en què a l’Àliga i a l’Aligueta els correspondria sortir al carrer, a través de les xarxes socials es podrà veure la mostra Santa Anna: l’Àliga i l’Aligueta.

La cinquena activitat es durà a terme el dissabte 25 de juliol a les sis de la tarda a la plaça Vella del Vendrell. Es tracta del tradicional “Porta el xumet a l’Àliga”, un acte en el qual els nens i nenes més petits del municipi podran entregar el seu xumet a aquesta bèstia festiva. L’activitat es farà aplicant totes les mesures de seguretat.

Del diumenge 26 al dimarts 28 de juliol, durant l’horari d’obertura de l’església de Sant Salvador, es podrà visitar al presbiteri una exposició sobre l’Àliga i el Lleó del Vendrell.

Diumenge 26 de juliol, coincidint amb la festivitat de Santa Anna, l’Àliga, el Lleó i els Gegants assistiran a les deu del matí a l’Ofici Solemne de Santa Anna. A continuació, des de dalt del campanar, els grups musicals que acompanyen el Lleó i l’Àliga oferiran un concert.

Per finalitzar el programa d’actes de l’Àliga del Vendrell, dilluns 27 de juliol a les 11.30 hores, en els instants en els quals s’estaria realitzant la cercavila infantil de Santa Anneta, es publicarà a través de les xarxes socials un vídeo a càrrec dels nens i nenes de l’Aligueta.

(Foto: L’Àliga i l’Aligueta del Vendrell / Font: Facebook Àliga del Vendrell)