Les festes de Santa Tecla i de la Misericòrdia se celebren amb programes adaptats a la pandèmia

Mulassa de Tarragona

Aquest mes de setembre, les ciutats de Tarragona i Reus han decidit no suspendre les seves festes populars, ans al contrari, han creat programes adaptats a les circumstàncies actuals marcades per la pandèmia de la Covid-19.

Partint dels actes que s’han preparat, és important remarcar que el bestiari popular ha tingut una certa importància en aquests, tant en les festes de Santa Tecla com en les de la Misericòrdia. Els encarregats d’organitzar-los han dissenyat activitats totalment segures i, a més, molt lúdiques.

Aquest seria el cas, per exemple, del joc familiar “Salvem el Seguici de Santa Tecla”. S’hi juga a través d’Internet i en ell els participants han de superar tota una sèrie de proves per aconseguir l’objectiu d’alliberar el Seguici i acabar amb els plans del terrible malvat Lord Daison.

Una altra activitat relacionada amb bestiari d’aquesta Santa Tecla és la que es farà diumenge 20 de setembre. A les 21 h, des de diferents espais, els grups de foc de la ciutat faran un llançament de voladors per tots els racons de Tarragona en el moment de l’Entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral. En l’acte hi participaran el Ball de Diables, els Diables Voramar, el Ball de Serrallonga i, pel que fa a les bèsties, la colla del Drac de Sant Roc, del Bou, del Griu i de la Víbria.

Pel que fa a Reus, divendres 25 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Misericòrdia, l’Àliga de Reus oferirà el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. Ho farà a la plaça del Santuari després de la celebració de la missa, que començarà a les 11 h.

A més, del 18 fins al 25 de setembre es podrà visitar al Centre d’art Cal Massó gran part de la imatgeria festiva de la ciutat com els Gegants, l’Àliga, el Lleó, el Basilisc, el Drac i la Víbria. Allà també hi haurà altres elements reusencs com el Bou, els Bous de Foc i la Cabra.

Les figures infantils, en canvi, estaran exposades, també fins al 25 de setembre, al Centre de la Imatge Mas Iglesias. Allà hi haurà, per exemple, elements com la Cucafera.

Finalment, per a qui es quedi amb ganes de conèixer més a fons el seguici festiu de Reus, també està disponible a la web la versió digital de l’exposició ‘Ara toca festa’, una versió que ja es va estrenar el passat mes de juny per les festes de Sant Pere.